Bookmark

Kansenseminar Senegal: presentatie combi-track HortiCôte

Article header image

February 28, 2024

12:30 PM - 04:00 PM

On location

Event by RVO

Bent u actief in de tuinbouwsector? Heeft u duurzame, digitale oplossingen voor zaden, opslag, logistiek, watermanagement of agro-ecologie? En wilt u meer weten over de ontwikkelingen in Senegal? Kom dan naar het kansenseminar voor meer informatie over de combi-track HortiCôte.

Voor wie?

Het seminar is interessant voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen, die actief zijn in de tuinbouwsector. Denk hierbij aan (digitale) oplossingen voor onder meer zaden, opslag, logistiek, watermanagement en/of agro-ecologie.

Waarom deelnemen?

Landbouw en tuinbouw zijn belangrijke sectoren in Senegal. Ongeveer 60% van de bevolking werkt in de landbouw. Bijna 20% van het land is landbouwgrond. Het grootste deel is kwetsbaar voor de gevolgen van klimaatverandering. Denk aan erosie, droogte, onvoorspelbare regenseizoenen en verlies aan biodiversiteit.

De Niayes-regio is de grootste productieregio van het land. De Senegalese overheid kan met hulp van Nederland de land- en tuinbouw verduurzamen en klimaatbestendiger maken. Dit zorgt voor voedselveiligheid, voedselzekerheid en meer banen.

De Nederlandse overheid wil via de combi-track HortiCôte met Senegal samenwerken. Ter verbetering van de handel, investeringen en de agrosector in de Niayes-regio. Dit biedt kansen voor Nederlandse ondernemers. Denk hierbij aan samenwerking tussen de Nederlandse overheid en Senegalese partners.

Tijdens het seminar ontvangt u meer informatie over:

  • de markt;
  • relevante stakeholders in de markt;
  • mogelijkheden voor samenwerking tussen Nederlandse en Senegalese partijen.

Meld u aan via het aanmeldformulier, uiterlijk 23 februari. Deelname aan het seminar is gratis, de voertaal is Engels.

Contact person

Sv H2

Suzan van Hees

NFP Event Manager

There are no contributions yet, be the first to contribute

Be the first to contribute, login or create an account

Sign up